EH bijdrage: tegels eruit, plant erin in Nieuw-Sloten

Open tuinen dag herfst 2020

Verslag nachtvinderavond 2020

 

EH bijdrage: tegels eruit, plant erin in Nieuw-Sloten

Verder hebben een drietal leden bij de plaatselijke groengroep in Nieuw-Sloten in samenwerking met de gemeente zich ingezet voor een nieuw stukje groen bij het winkelcentrum aldaar door een 'tegel eruit plant erin' actie:

    Nieuw groen NSGG

 

 


Open tuinen dag herfst 2020

 

Open tuinen dag herfst 2020 en nieuw toegangshek aan het einde van het tuinseizoen

Afgelopen zondag 27 september werd op Eigen Hof de Open tuinen dag herfst georganiseerd waarbij bezoekers ook welkom waren op opengestelde tuinen. Dit naast de eerder voor bezoekers georganiseerde nachtvlinderavond en de workshop waterdiertjes voor kinderen.

Bij deze gelegenheid echter werd daaraan voorafgaand het onlangs geplaatste nieuwe fraaie toegangshek in gebruik genomen waarbij veel leden de moeite namen om daarbij aanwezig te zijn. 

Daarmee liep een tuinseizoen ten einde waarin verder helaas allerlei gezamenlijke verenigingsactiviteiten afgelast moesten worden wegens de beperkende coronamaatregelen.

Wat overbleef dit seizoen waren, naast het tuinieren op de tuinen zelf, de werkbeurten vanaf juni die in groepjes op 1,5m buiten plaatsvonden, waarbij de tuinders zich bleven inzetten voor het behoud van het park, wat zo’n belangrijke groene buurtfunctie heeft in een omgeving die almaar verstedelijkt. 

    OTD 27-9-20 ledenopkomst    OTD 27-9-20 onderlinge dank met EH bloemen    OTD 27-9-20 toegangshek voor rust en veiligheid

de ledenopkomst      -    felicitaties met bloemen van de tuin      -      toegangshek t.b.v. rust en veiligheid

 

 

 

 


Verslag nachtvinderavond 2020

 

Nachtvlinderen 2020 op Eigen Hof

De nachtvlinderavond van dit jaar was erg geslaagd en gezellig! Vrijdagavond 14 augustus was een mooie zomeravond. Een leuke opkomst van met name omwonenden. Door corona was het dit keer niet op de langste dag, dat kwam uiteindelijk niet slecht uit gezien de vangst.

Er waren relatief weinig grote vlinders, maar met de kleintjes erbij is het een enorme lijst geworden van 70 verschillende soorten zie: https://waarneming.nl/users/107974/observations/?after_date=2020-08-14&before_date=2020-08-14&advanced=on&page=3

De pijlstaarten en beren lieten het afweten.

Nieuw voor Amsterdam is de egale bosrankspanner: https://waarneming.nl/observation/198469580/ en meteen vier exemplaren!

Onze nachtvlinder expert Edo was erg gecharmeerd van de hermelijnvlinder: https://waarneming.nl/observation/198469669/ maar twijfel of het de kleine is of de wilgen…

De Vlokreeft (geen nachtvlinder ;-)) op het doek bij het werkhok was de meest vreemde waarneming van de avond. Ondanks de droge periode dus niet in het water maar aan het springen op het droge.

Volgend jaar gaan we weer op herhaling. Het idee is om dan met een aggregaat te gaan nachtvlinderen in de Heemtuin. We zijn benieuwd wat daar s ’nachts rondvliegt!