Bouwen en verantwoordelijkheid
BouwReglementen
Lees eerst de Bouwreglementen van onze vereniging, de Bond van Volkstuinders Amsterdam.
Het boekje is te verkrijgen bij 't Bestuur.
Voor de nieuwste versie, zie deze webpagina van de Bond van Volkstuinders:
Statuten en Reglementen > Reglement Bouwvoorschriften
Ons Huishoudelijke Reglement kent daar de volgende aanvullingen op:
Huishoudelijk Reglement
Artikel 19
Reglement bouwvoorschriften
19-a
Een tuinhuis moet zo gebouwd worden dat minstens één punt van de omtrek van het bebouwde oppervlak de lijn raakt die op 3,50 m van de waterlijn van de aangrenzende sloot ligt. De tuinen 71, 83 en 85 vallen buiten deze regel. Op deze tuinen moet het tuinhuis in overleg met de bouwcommissie op de meest gunstige plek worden gebouwd.
19-b
Artikel 7.6 van het bondsbouwreglement 2018 luidt:
Een schuur mag nergens dichter bij de grens van een tuinperceel worden gebouwd dan 0,50 m, met dien verstande dat daar waar de grens door een sloot wordt gevormd, deze afstand tenminste 3,50 m moet bedragen.
Op Eigen Hof geldt dat daar waar de grens door het hoofdpad wordt gevormd, deze afstand ook tenminste 3,50 meter moet bedragen.
19-c
Artikel 6.3. van het bondsbouwreglement 2018 luidt:
De afstand tussen een kweekkas en een sloot moet minimaal 3,50 m zijn, ...
Op Eigen Hof geldt dat daar waar de grens door het hoofdpad wordt gevormd, deze afstand ook minimaal 3,50 meter moet zijn.
Bouwen en toestemming
Voor de meeste dingen die u op uw tuin wilt bouwen is volgens de Bondsreglementen of volgens het Reglement van Eigen Hof toestemming van het Bondsbestuur of van het Afdelingsbestuur nodig. Dat geldt niet alleen voor een huisje, maar ook bijvoorbeeld voor een pergola.
De meeste zaken die u moet weten staan in de Bondsbouwreglementen.
Bouwen en verantwoordelijkheid
Je bent als lid altijd zelf verantwoordelijk voor de bouwsels op je tuin, ook als die door derden worden verwezelijkt.
Op ons park gelden de bouwreglementen van de Bond en die van ons huishoudelijk reglement.
Als lid dien je er zelf op toe te zien dat er gebouwd, geplaatst en geïnstalleerd wordt volgens deze reglementen. Je kan er niet zomaar van uitgaan dat derden de bouwreglementen kennen en zich er aan houden, ook als tuinders van ons tuinpark de uitvoerders zijn.
Dit geldt onder meer voor huisje en schuur, maar ook voor de beschoeiing langs de sloot, de afvalwaterbehandeling op je tuin en de gasinstallatie van je tuinhuisje om maar wat te noemen.
Huisje, Schuur en Kas
Zie ook de aanvullende bepaling in art.19 van het Huishoudelijk Reglement van Eigen Hof hierboven onder Bouwreglementen.
Voor huisje, schuur en kas moet je een bouwtekening en situatieschets (laten) maken op speciaal A3-papier dat verkrijgbaar is bij de bouwcommissie en het bestuur van Eigen Hof. De tekening lever je in bij de bouwcommissie van Eigen Hof. Na goedkeuring door de bouwcommissie van Eigen Hof wordt de tekening doorgestuurd naar de Bondsbouwcommissie. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, hoort u dit van de bouwcommissie van Eigen Hof. U krijgt dan uw tekening terug tegen betaling van € 3,00 administratiekosten.
U mag niet met bouwen of aanleggen beginnen vóór goedkeuring is verleend!
Water
Voor water gerelateerde zaken (sloot, grondwater, tapwater, afvalwater, tank en putten), zie Water