Heg en pad

De tuinders zijn verplicht de heggen en paden grenzend aan de eigen tuinen te onderhouden.

 

Pad (de laan)

De paden dienen onkruid- en bladvrij te zijn. Elk tuinder neemt de halve breedte van het pad voor zijn rekening.
De tuinders langs de Buitensingel onderhouden het hele pad, tot aan het groen.

Oost: 67, 69, 71, 74, 81, 83, 90, 92, 109, 
West: 111, 118, 145, 146, 147 - 158

Heg

De heg tussen tuin en pad moet gesnoeid worden op maximaal 60 cm hoogte en 40 cm breedte.
Draag er ook zorg voor dat de heg niet uit balans m.n. richting pad groeit, ofwel: Zorg dat de heg recht boven de inplant groeit. Het kan daarvoor nodig zijn beplanting achter de heg te snoeien om de heg licht en ruimte te geven.

 

Takken

Over de heg uitstekende takken moeten worden verwijderd. Dit in verband met de toegankelijkheid van de hulpdiensten.Het gaat om takken lager dan 3.50 meter vanaf de grond EN gemeten recht omhoog vanaf de inplant van de heg. Houd hierbij rekening dat takken kunnen zakken bij regen.

 

Handhaving

Onderhoudt u heg en pad niet? En hangen er takken over het pad? Dan loopt u grote kans op een boete van de Tuincommissie.
Met ingang van 1 april 2010 is het waarschuwings- en boetesysteem voor het niet goed onderhouden van heg en pad als volgt:

De tuinder krijgt direct na de constatering van een overtreding een e-mail of een kaartje per post met een vermelding wat er niet in orde is. Dit kost de tuinder niets. Als de overtreding na een maand weer geconstateerd wordt, ontvangt de tuinder een boete van € 10,00.

De controles van de Tuincommissie worden altijd uitgevoerd op de eerste zaterdag van de maand.