Van harte welkom op Tuinpark Eigen Hof


Ons park – dat in 2016 het keurmerk Natuurlijk Tuinieren met de hoogste score kreeg – is gelegen bij het dorp Sloten, dat ouder is dan de stad Amsterdam! Dankzij de jarenlange inspanningen van tuinders op in 1937 beschikbaar gesteld land kunt u de natuur in de stad beleven.


We nodigen u graag uit om ons mooie park te ontdekken. Ons tuinpark is in het seizoen van 1 april tot 1 oktober open, tussen zonsopgang en zonsondergang, voor iedereen die er wil rondwandelen langs de bomenrijke lanen, sfeervolle buitensingels en de bijzondere heemtuin. Er staan verspreid over het park zitbanken om even te kunnen rusten in het groen.


Natuurlijk tuinieren zonder gif? Eigen Hof doet het! Insecten? Eigen Hof heeft ze!  Originele bomen en planten van de lage landen met de dieren die erbij horen? Eigen Hof heeft ze! 


Wilt u de grote diversiteit aan bomen ontdekken op dit park? Dat kan, want op Eigen Hof hebben we  in het kader van ons duurzame bomenbeleid ruim veertig bomen voorzien van een naambordje. Daarbij zijn soorten die zich van oudsher goed thuis voelen in de veengrond die we hier nog hebben, maar ook bomen die men hier niet zo direct zou verwachten. Knotwilg, Katsoera, Taxus en Tulpenboom, ofwel van Amberboom tot de Zachte Berk, allemaal goed zichtbaar vanaf de paden.


Daarnaast zijn er een drietal wandelingen die u via onderstaande links kan downloaden: een algemene bomenroute, een bomenroute met Europees-inheems voorkomende soorten en een wandeling over alle mooie en bijzondere plekken op het Tuinpark.

Wij wensen u veel plezier!

 

Inventaris bomen Eigen Hof (route)

Inventaris bomen Europees-inheems (route)

Bomenwandeling met Bert (uit de Vroegop zomer 2018)

Wandeling op Tuinpark Eigen Hof

Wandelgids Volkstuinen te Voet

       voorkantgids