Werkvoertuigen

Na wat vervelende ervaringen met auto’s en graafmachines op het tuinpark heeft het bestuur het besluit genomen het tuinpark volledig autovrij te verklaren met ingang van 2023. Laden en lossen mag tot de poort; vervolgens overladen op handkarren of de aanhangwagen van de trekker; de auto direct weer van de oprit wegrijden.
Ambulance en andere hulpdiensten mogen uiteraard wel het park op.

Bij grote klussen aan de (privé) tuin is het onder voorwaarden toegestaan gebruik te maken van een ingehuurd apparaat op rupsbanden zoals graafmachientje, stobbenfrees etc.

De voorwaarden:

  • alleen buiten het seizoen;
  • eigenaar tuin is tijdens het werk voortdurend aanwezig;
  • eigenaar tuin is verantwoordelijk voor schade aan poort, algemene paden, waterleiding en hagen / beplanting;
  • het beschermen van de paden en bochten met rijplaten is verplicht (te leen bij de inkoop);
  • graafmachientje moet zelf rijden op schone rupsbanden (geen autoverkeer het park op) of op een aanhanger worden gebracht met onze trekker;
  • maximaal gewicht graafmachientje: 1500 kilo;
  • maximale breedte: 1.20 m.

 

In álle gevallen geldt dat voorafgaand toestemming moet worden gevraagd aan het bestuur. Dat kan via mail bestuur@tuinparkeigenhof.nl of tijdens de bestuurszitting, elke tweede zaterdag van de maand van 13.30 – 14.30 uur in de Sprevpot (behalve in januari).

 


 

Toegang tot het park

Zie: Park-info > Bedrijven - Toelevering

 


 

Autovrij

Ons tuinpark is autovrij, ook voor klusbedrijven. Het bestuur verleent derhalve geen ontheffing voor auto’s en busjes. Voor vervoer van spullen kan gebruik worden gemaakt van de handkarren. Als het te zwaar is voor een handkar, dan kan onze trekker rijden met aanhangwagen waarop de spullen worden geladen. Aanvragen via mail: tractor@tuinparkeigenhof.nl

Zie ook: Service (tractor, aanhangwagen, elektra / haspels e.d.)