Welkom op de website van Tuinpark Eigen Hof in Amsterdam

Niet de "Eigen Hof" die u zocht?
Er is nog een "Eigen Hof" in Rotterdam

Tuinpark Eigen Hof is gelegen aan de historische Sloterweg, vlak voor het oude dorp Sloten. Het park telt 159 volkstuinen. Eigen Hof is een natuurvriendelijk tuinpark, we zijn trots op de maximale 4 stippen van het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren.
Eigen Hof is opgericht in 1937 en dat zie je onder meer terug in de hoge bomen die er staan.

Het park is autovrij, de tuinders voorzien in hun eigen stroom door middel van een zonnepaneel op hun huisje, de wc loost op een septictank en we koken op propaangas. Alle tuinen zijn wel aangesloten op de waterleiding.
We hebben een eigen winkeltje waar gas en grond wordt verkocht, er is een galerie en een clubgebouw waar bezoekers welkom zijn, en daarnaast is er voor leden een werkplaats.
Ook is er een groot speelveld met speeltoestellen en een zandbak en helemaal achterin ligt de heemtuin waar je helemaal tot rust kunt komen. Geniet van de inheemse planten, ontdek de paddenpoel en kijk vanaf een bankje uit over de grote vijver.

Deze website is o.a. bedoeld om een eerste indruk te geven van het reilen en zeilen op een volkstuinpark. Kijk rustig rond maar vooral: kom gezellig langs! Bezoekers zijn het hele seizoen (van 1 april tot 1 oktober) dagelijks welkom. Na een rondje Eigen Hof wandelt u via een bruggetje naar de buren, het tuinpark VAT.