Ledenagenda

LET OP vanwege overheidsmaatregelen zijn nog steeds veel samenkomsten afgelast; zie de mail voor details.

Jaaroverzicht vereningingsactiviteiten voor de leden:

De natuur heeft uiteraard een eigen ritme om rekening mee te houden; zoals het broedseizoen dat loopt van 15 maart tot 15 juni. De GEZAMENLIJKE activiteiten die echter voor het voortbestaan van het park óók van belang zijn staan hieronder en vinden  meestal plaats in het weekend. Uw bijdrage daaraan kan niet gemist worden.

Let Op: De activiteiten die door leden worden georganiseerd voor bezoekers en overige leden zijn te vinden in de Bezoekersagenda.  

Daarmee wordt dan de meerwaarde van Eigen Hof voor de omgeving beter zichtbaar gemaakt,  wat ook in overeenstemming is met de door de algemene vergadering ondersteunde toekomstvisie en beleidsplan van de bond. Immers: Natuurlijk tuinieren zonder gif? EH heeft het!   Insekten? EH heeft ze!   Originele bomen en planten van de lage landen met de dieren die erbij horen? EH heeft ze inclusief duurzaam bomenbeleid! Originele veenbodem?  EH heeft het!   Onze kernactiviteit blijft natuurlijk om voor een vitaal park te zorgen, maar doet u óf vooral een bezoeker (!) een bijzondere waarneming van insekt, dier of plant op de tuin? Meld dat dan hier op waarneming.nl ; zo vergroot u uw kennis van tuin én park en maakt tevens de natuurlijke rijkdom op Eigen Hof ook zichtbaar naar buiten toe! 

Algemeen Werk: normaalgesproken maandelijks op de 1e en 3e zaterdag (soms 5e) van 9.00 – 12.30 u in groepen (ABCD) volgens het jaarrooster dat de leden thuisgestuurd krijgen van de TuinCie. Verzamelen in het clubgebouw. Zie verder Algemeen Werk.

Bestuurszitting: maandelijks vanaf februari op de 2e zaterdag 13.30 – 14.30 u in het Bestuurshuis. (ook als u er niet uitkomt met iets)  Overdracht te verkopen tuinen vanaf 14.30 u.

Bestuursvergadering: maandelijks in de 2e week op een avond.

Inkoop: wekelijks in het tuinseizoen (1 april - 1 okt.) op zaterdag van 11.00 - 13.30 u in het Inkoop/Galerie-huis. Buiten het seizoen enkel op de 2e zaterdag van de maand maar dan tot 13.00 u. Zie verder Inkoop.

Klusklub: Maandelijks in het tuinseizoen op een 4e zaterdag van 10.30 - 13.00 u. Zie de Snoeischaar en onder Activiteiten van de Natuurlijk Tuinieren-werkgroep voor precieze data.

Clubgebouw-activiteiten: in het zomerseizoen volgens het rooster van de ClubgebouwCie. Zie de Snoeischaar en informatieborden op het park.

Workshop natuurlijk tuinieren: hoe laat je de natuur het werk doen
Datum en tijd: zaterdag 25 september 2021 13.30-15.30 (inloop 13.15)
Plaats: Kantine Eigen Hof
Workshop wordt gegeven door: Jeanine Jonker, vakbekwaam hovenier, groendocent met meer dan 30 jaar ervaring.
Aanmelden: tuincommissie@tuinparkeigenhof.nl

Tuinieren lijkt soms hard werken tegen de groeikracht van de natuur. Met deze introductieworkshop leer je anders kijken naar je tuin. Van hard werken naar samenwerken met de natuur.
Na een theoretische introductie gaan we snel ons tuinpark in om te kijken wat er groeit en hoe het groeit. Door te kijken, te voelen en te ruiken, leer je de structuur van planten te herkennen. Deze kennis zorgt dat je kunt voorspellen hoe een plant zich zal ontwikkelen en hoe jij mét de natuur je tuin kunt vormgeven. Tip: trek passende kleding aan! Wie weet wat de weergoden doen. 

Workshop: De bodem is de basis
Datum en tijd: zaterdag 16 oktober 2021 13.30-15.30 (inloop 13.15)
Plaats: Kantine Eigen Hof
Workshop wordt gegeven door: Jeanine Jonker, vakbekwaam hovenier, groendocent met meer dan 30 jaar ervaring.
Aanmelden: niet meer mogelijk, volgeboekt.

Plassen in de tuin, zinkgaten die je maar op blijft vullen en ieder jaar hopen aan plantresten. In deze workshop leer je hoe veengrond werkt, verschillende wijzen van composteren en een natuurlijke wijze van waterbeheer. Voorkom dat je ieder jaar grond moet aanvullen, leer anders kijken naar afwatering en kijk met hernieuwde blik naar de basis van jouw tuin. Ofwel: ga samenwerken met de bodem van ons tuinpark.
Ook bij deze workshop na een theoretische introductie weer vlot naar buiten! Tip: trek passende kleding aan! Wie weet wat de weergoden doen. 

Workshop 'harmonieus' snoeien
Datum en tijd: zaterdag 13 november 2021 13.30-15.30 (inloop 13.15)
Plaats: Kantine Eigen Hof
Workshop wordt gegeven door: Jeanine Jonker, vakbekwaam hovenier, groendocent met meer dan 30 jaar ervaring.
Aanmelden: niet meer mogelijk, volgeboekt.

Deze workshop gaat, naast over de techniek van het snoeien, over het moment vóór het snoeien. Het is handig om te weten hoe en wanneer je welke plant snoeit. Maar ga niet zomaar aan de slag. Leer eerst om te kijken. Wat is de natuurlijke groeiwijze van een struik of boom? Welke opbouw wil je in je tuin? Eerst kijken, dan doen. En dat geldt dan ook voor het aanplanten van een nieuwe struik of boom: wat is de natuurlijke groeiwijze en (waar) wil ik die in mijn tuin? 
Na de theoretische intro snel naar buiten. Tip: trek passende kleding aan! Wie weet wat de weergoden doen.