Septic tanks

Septic tanks en zakputten zijn verplicht als er een wc en een kraan op de tuin aanwezig zijn. Er is de afgelopen jaren een omvangrijk project uitgevoerd om deze zaken in orde te krijgen. Helaas heeft nog niet iedereen deze voorzieningen aangebracht.

lees meer

Vuilwaterafvoer op tekening

Bij de start van het project 'Vuilwaterafvoer' heeft iedere tuinder een brief gekregen met het verzoek de in de tuin aanwezige septic tanks en zakputten op tekening te zetten en in te leveren bij Waterbeheer.

Niet iedereen heeft dit gedaan, dus hierbij nogmaals het dringende verzoek op tekening aan te geven waar de putten zich bevinden ten opzichte van het huisje, of bij afwezigheid van een huisje, een ander referentiepunt.

lees meer

Schoonmaakmiddelen

Niet alle schoonmaakmiddelen kunnen zomaar gebruikt worden in een septictank of zakput, voor een goede werking is het van belang de aanwezige micro-organismen gezond en actief te houden. Voor de septictank zijn speciale schoonmaakmiddelen te koop zoals Ecover wc reiniger, of biologisch afbreekbare shampoo. Ook bij de zakput dient u rekening te houden dat afval in uw tuin belandt en dus bioloisch afbreekbaar moet zijn.

lees meer