Nieuws in coronatijd

Maatregelen in coronatijd:

Wegens de in Nederland gunstige ontwikkelingen rond het Coronavirus zijn vanaf 1 juli met inachtnemening van de beperkingen van overheid en bond (zie www.bondvanvolkstuinders.nl) weer gezamenlijke activiteiten mogelijk.

Vanaf zaterdag 11 juli vinden daarom ook weer de maandelijkse bestuurszittingen plaats waardoor o.a. het inschrijven voor aspirantleden en de verhuur van tuinen aan leden weer van start kan gaan.

Voor het algemeen werk geldt een speciale regeling vanaf 1 juni. (zie de brief van de tuincommissie bij de bestuursmededelingen)

Meer details hierover zijn o.a. te vinden in de mailberichten aan alle leden en op de aankondigingen op het park zelf.

Overig nieuws:

In mei heeft de gemeente een nieuwe conceptgroenvisie gelanceerd waar ook een conceptnota volkstuinenbeleid deel van uitmaakt. Meer informatie daarover is te vinden op amsterdam.nl en bij de bondvanvolkstuinders.nl. De leden zijn daarover door de bond en het bestuur geïnformeerd.

Ondanks allerlei beperkende maatregelen, waardoor allerlei leuke activiteiten voorlopig zijn afgelast, heeft Eigen Hof nog steeds wat te bieden op het vlak van het welzijn in Amsterdam. 

Zo hebben wij ons park gelukkig nog open kunnen stellen vanaf 1 april zodat mensen uit de buurt voor een wandeling overdag toch nog van ons gezonde lentegroen kunnen genieten.

Daarnaast was het afgelopen 17 mei natuurlijjk 25 jaar geleden dat mede dankzij de steun van veel volkstuinders het eerste burgergeinitieerde referendum over 'ons weilandje' in Sloten, wat net als Eigen Hof nu onderdeel uitmaakt van de Groene As, met overmacht gewonnen werd. Die 17e mei werd daar dan ook zowel lokaal (AT5) als landelijk (SBS6) aandacht aan besteed. 

Van deze deze historische gebeurtenis en alles wat er aan vooraf ging en daarna gebeurde, is nu ook een professionele documentairefilm gemaakt die prachtig weergeeft hoe dat ogenschijnlijk  onbelangrijke  landje  heeft kunnen uitgroeien tot het huidige natuurparkje Vrije Geer wat hedentendage zo'n enorme grote natuurlijke verbindingswaarde heeft hier in het westen van Amsterdam!  Te zien op https://geheugenvanwest.amsterdam/

De film genaamd 'De Slag om het Weilandje Vrije Geer' wordt 31 mei a.s. tevens uitgezonden op AT5 om 17.18  en om 22.15 uur

       Referendumbijdrage volkstuinders 1995

 

Verder hebben een drietal leden bij de plaatselijke groengroep in Nieuw-Sloten in samenwerking met de gemeente zich ingezet voor een nieuw stukje groen bij het winkelcentrum aldaar door een 'tegel eruit plant erin' actie:

       Nieuw groen NSGG