16-25 juni 2017: Week van de Invasieve Exoten
Kijk op www.wvdie.nl en meld je lezing, workshop, performance, excursie, pubquiz, natuurwerk of andere publieksactiviteit aan! Zie ook het superkorte filmpje via https://vimeo.com/197863281
Videoverslag van de Week in 2016: https://vimeo.com/195037604

       wvdieVorig jaar heeft voor de eerste keer in Nederland de Week van de Invasieve Exoten plaatsgevonden. In 10 dagen tijd waren er over het land verspreid ruim 20 lezingen, excursies, natuurwerkdagen en andere publieksactiviteiten waar aandacht werd besteed aan de uitheemse planten en dieren die door menselijk toedoen hier terechtgekomen zijn. Een kort videoverslag is via deze link te bekijken: https://vimeo.com/195037604

Wegens het succes van de eerste editie wordt dit jaar opnieuw een Week van de Invasieve Exoten georganiseerd. Deze start wederom op de derde vrijdag van juni (16 juni 2017) en duurt tot en met zondag 25 juni 2017.

Ook volkstuinverenigingen kunnen te maken te hebben met invasieve exoten. Uitheemse planten zoals Japanse duizendknoop, reuzenberenklauw en reuzenbalsemien kunnen enorm gaan woekeren, zelfs buiten de tuinen. De halsbandparkiet rukt steeds verder op, ook buiten de Randstad. Die uitheemse vogel kan schade veroorzaken aan de oogst van bijvoorbeeld fruit, noten en zonnebloemen, en concurreert met inheemse vogels zoals de boomklever. En op enkele volkstuincomplexen in Lelystad is de Aziatische bosmug aangetroffen, die in de toekomst mogelijk ziektes kan gaan overdragen.

Meer informatie over de Week van de Invasieve Exoten vindt u op  www.weekvandeinvasieveexoten.nl  (er is ook kortere URL: www.wvdie.nl). Via de website kunt u ook een activiteit aanmelden.

Volg het nieuws over invasieve exoten via
Twitter.com/InvasieveExoten of Facebook.com/PlatformStopInvasieveExoten/