Van: Bond van Volkstuinders [bvv.volkstuin@planet.nl]
Verzonden: donderdag 19 mei 2011 13:27
Aan: hhellinga@xs4all.nl
Onderwerp: Nieuwsbrief nr.25
Beste W.J. Hellinga,

Muziek op Amstelglorie
Naast groene vingers, heeft men op Tuinpark Amstelglorie ook muzikale vingers! Daarom vindt op 3,4 & 5 juni 2011 op Amstelglorie het volgende evenement plaats:‘ Muziek op nummer 7’

Tijdens dit door vrijwilligers georganiseerde festival zullen de passie voor tuinieren, de groene vingers, en de passie voor muziek, de muzikale vingers, elkaars weg kruisen!

In dit weekend zullen er diverse bands optreden, is er een gezellige braderie en zijn er diverse tuinactiviteiten, zoals rondleidingen op tuinen en bij onze eigen imkerij, bloemschikken, wijnproeverij etc. Ook aan de kinderen is natuurlijk gedacht!
Een aantal activiteiten van natuureducatie projecten, schminken, spelen en een luchtkussen zullen voor veel vermaak zorgen!

Als ‘medetuinder’ in Amsterdam, nodigt Amstelglorie u van harte uit om bij hen een kijkje te komen nemen op een van de evenementendagen. Een leuke kans om eens bij hen op het tuinpark te komen kijken, andere tuinders te ontmoeten en tegelijkertijd te genieten van alle activiteiten, muziek en een hapje en een drankje, in het paradijs aan de voet van Amsterdam!
De toegang en alle activiteiten zijn gratis!
Voor meer info en het festivalprogramma, check: http://muziekopnrzeven.hyves.nl/ of www.amstelglorie.nl
Jan Vroegopsingel 7, 1096 CN AMSTERDAM

OP EEN MOOIE PINKSTERDAG...
TUINKUNST op tuinpark ONS BUITEN
Op12 juni is het drie dubbel feest:
Pinksteren,Vaderdag en de 6e editie van een groots opgezette TuinKunst manifestatie.
Een scala aan creativiteit, voor groot en klein o.a. schilderijen, tekeningen, foto's, sculpturen en andere creative uitingen. Daarnaast is er een creatief tableau met o.a. live kunst van schminken, bodypaint tot modeltekenen of schilderen.

Op het zonnige terras kunnen de bezoekers recreëren onder het genot van drankjes en smaakvolle hapjes tegen kantine prijzen.

Swingende muziek zal u in ‘n creatieve feeststemming brengen.
Entree en parkeren is GRATIS.
Tuinpark ONS BUITEN. Zondag 12 juni vanaf 11.00 uur.

Heeft u of uw club/vereniging of amateur-kunstenaar ook belangstelling om een kraam met uw werk te vullen neem dan voor 30 april of zoveel mogelijk eerder contact op met: r.v.buren@chello.nl
U vindt tuinpark Ons Buiten aan de Riekerweg 15, 1066 BT Amsterdam.


#MOES een Voorstelling op tuinpark Buikslotermeer
#MOES Een coproductie van Veenfabriek, ZinaPlatform en FemaleEconomy, trekken de volkstuinen in.

Van 1 juli tot en met 10 juli 2011 presenteren de Veenfabriek, ZinaPlatform en FemaleEconomy het project #MOES op het Tuinpark Buikslotermeer (Amsterdam Noord).

Een lokatie waar je als buitenstaander van denkt dat problemen er nog opgelost kunnen worden met een frisgroen kropje sla in ruil voor een paarsblinkende aubergine; want stadsbewoners uit de oude volksbuurten van onze steden tot aan de Maghreb, leven hier samen.
Geïnspireerd door deze 'beweging van ontmoetingen' zullen acteurs en tuinbewoners verspreid door de tuinen verhalen vertellen, onkruid laten bloeien, liederen laten klinken, en met weemoed relaties laten verwelken omdat niet alles altijd kan blijven bestaan. In de late avondzon musiceren ze zich een weg naar het buurthuis om gezamenlijk op te treden bij de nagloeiende barbecue en met u de glazen te laten klinken.

#MOES Nieuwsgierig naar alternatieve samenlevingsvormen binnen onze eigen maatschappij, zijn de Veenfabriek, ZinaPlatform en FemaleEconomy sinds 1 maart op bezoek in de volkstuin. Voor #MOES laten zij zich gedurende vier maanden adopteren door de bewoners van twee tuincomplexen in Leiden en Amsterdam, om samen met hen aan het begin van de zomer een voorstelling te spelen.
Zie voor meer informatie:
www.zinaplatform.nl      www.veenfabrieik.nl     www.ffnaarmoes.nl

Tuinpark Buikslotermeer vindt u aan de Volendammerweg 305, 1027 EA Amsterdam.


Receptie.
Jacob Boelman en de Bond van Volkstuinders lijken onafscheidelijk, maar nu nadert toch de scheiding. Na ruim veertig jaar is voor Jacob het moment aangebroken dat hij gebruik zal maken van zijn welverdiende pensioen.

Het bondsbestuur wil dat niet zomaar voorbij laten gaan en organiseert daarom een afscheidsreceptie, waarbij hij nog één keer in het zonnetje zal worden gezet.

Omdat hij zowel bij de bondsafdelingen en hun leden, als ook bij andere organisaties, instellingen en overheidsorganen in en buiten Amsterdam bekendheid geniet vanwege zijn ervaring met en kennis van het volkstuinwezen, zullen naar verwachting velen gebruik willen maken van de mogelijkheid om afscheid van hem te nemen.

Dat kan op ZATERDAG 28 mei 2011 VAN 15.00 TOT 17.00 UUR IN
Restaurant-Partycentrum DE HALVE MAEN,
Sloterweg 1345, 1066 CM Amsterdam
U bent allen van harte welkom.
Bestuur van Volkstuinders 

Bond van Volkstuinders  |  Volendammerweg 301, 1027 EA Amsterdam
tel: 020-6132893  |  e-mail: bvv.volkstuin@planet.nl
www.bondvanvolkstuinders.nl

Wanneer u geen prijs meer stelt op toezending van deze nieuwsbrief, kunt u zich afmelden door op de volgende link te klikken: afmelden