Maak melding van eikenprocessierupsen

Onze waardevolle eikenbomen zouden we niet willen (en kunnen) missen natuurlijk, niet in de laatste plaats omdat ze de klimaatverandering tegengaan die er juist voor zorgt dat de eikenprocessievlinder steeds noordelijker komt nietwaar?

Nu hebben wij op Eigen Hof gelukkig al wel een behoorlijk divers bomenbestand met daarin de nodige natuurlijke vijanden (zoals mezen) van dit insect. Maar desondanks dat lopen we elk jaar aan het begin van de zomer weer een aanzienlijke kans op eikenprocessierupsen die vanwege hun brandharen ernstige overlast kunnen veroorzaken.

Om nu te voorkomen dat de rupsen overgaan in vlinders, die dan een plaag gaan veroorzaken is het zaak dat er tijdig ingegrepen kan worden door de gemeente.

Controleer daarom uw eikenboom op deze rupsen: zitten ze 'in processie vastgeplakt' op de stam of hangen ze al 'in een net' hoog in de boom?

Meld dit dan z.s.m. bij de tuincommissie (tuincommissie@tuinparkeigenhof.nl), dan kan deze contact opnemen met de gemeente zodat deze erbij kan.

Met dank voor uw medewerking